dr. Kiss-Vincze Veronika
vagyok,

coach és mediátor.

2020 óta foglalkozom párkapcsolati és családi mediációval. Mediátorként a két fél közötti közvetítőként veszek részt, ahol az a célja a résztvevőknek, hogy közösen találjanak egy olyan megoldást a konfliktusukra, ami mindkettőjük számára megfelelő.

Ezt követően life coachként képeztem tovább magam, így egyéni coaching üléseket is vállalok párkapcsolati és családi témákban.

Mivel az emberi kapcsolatok dinamikájának és konfliktusainak tanulmányozása számomra egy rendkívül izgalmas tevékenység, úgy döntöttem ezen a téren szeretném elmélyíteni a tudásomat. Ezért választottam a Magyar Családterápiás Egyesület pár- és családterápiás képzését, ahol jelenleg is képződöm.

MIÉRT EZZEL FOGLALKOZOM?

Mert örömmel tölt el a munkám! Persze ezt nem mindig tudtam ilyen határozottan állítani.

Eredetileg jogászként végeztem, ahol viszonylag hamar körvonalazódott bennem, hogy főleg családjogi esetekkel foglalkozom szívesen. A mediációról már az egyetemen is tanultam, viszont a hatékonyságát a „terepen” kezdtem igazán értékelni. Megfogalmazódott bennem, hogy sokszor több múlik a jó kommunikáción, mint a jól alkalmazott jogszabályokon. Egy bontóperben, vagy egy gyermekelhelyezési eljárásban egyébként is sokszor relatív, hogy mi a jól alkalmazott jogszabály.

Azzal, hogy szakmát váltottam, megnőtt a mozgásterem: több helyet kapott az emberi oldal, az érzések és a szükségletek. Egy mediációs folyamatban a konfliktusok résztvevői saját maguk alkotják meg a nekik leginkább megfelelő „szabályokat”.

Élvezem azt a szabadságot, amit a mediáció és a coaching megad számomra és a hozzám fordulóK számára egyaránt. Értékelem az ügyfeleimben kialakuló valódi belső motivációt a változásra és változtatásra. Hálás vagyok azért a bizalomért, amit megelőlegeznek számomra, és az elköteleződésükért, ami nélkül mit sem érne az egész folyamat.


MI AZ, AMI ENGEM MOTIVÁL?

Amikor konfliktus vagy elakadás van az életünkben, akkor elég nehéz kívülről tekinteni a helyzetünkre, így a megoldást is kevésbé leljük meg. A saját életem fent-lentjeiben is azt tapasztaltam, hogy ebből a beszűkült állapotból valamilyen külső segítség tud igazán kiemelni.

Sokszor hallom azt a kliensektől, hogy megpróbáltak ők már saját erőből is túllendülni az adott nehézségen, de a sikerek általában ideg óráig tartottak, és hamar ugyanott találták magukat.

A „bárcsak hamarabb jöttem volna” mondatok számomra azt üzenik, hogy időt és még több energiát lehet megspórolni magunknak azzal, ha időben segítséget kérünk.

Az ügyfelek visszajelzése és az eddigi tapasztalataim alapján látom, hogy tényleg működik a közös munka és az együttgondolkodás. Számomra ez elegendő bizonyíték ahhoz, hogy nap mint nap jó szívvel, hitelesen kommunikáljak a szolgáltatásaimról és azok hatékonyságáról.


KÉPZÉSEK

UMATHUM MEDIÁCIÓS AKADÉMIA – Párkapcsolati, családi mediátor
ÉLET-ÖRÖM PROGRAMOK – Life coach
PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM, Jog- és Államtudományi Kar – Jogász

Köszönöm !

A feliratkozás sikeresen megtörtént.